Lidt information om routere til mobilt bredbånd

Har du brug for hurtigt internet og er der ikke lagt fiber ned til din adresse eller skal du bruge internet til camping eller fritidssejlads? Så kan løsningen være et mobilt bredbånd via din mobile teleudbyder.

De fleste teleudbydere har pakker med mobil data og en router. Sådanne pakker er en nem måde at komme i gang med mobilt bredbånd på. Den eneste ulempe kan være, at man skal binde sig i en periode på abonnementet.

Ønsker du uafhængighed af din teleudbyder, så kan du selv investere i en router. Routeren skal være til SIM-kort som er det du kender fra din mobiltelefon. SIM-kortet er i dette tilfælde et data abonnement.

Hastighed på din router

Routere kommer med forskellige hastigheder på at hente data og sende data. Som minimum anbefaler vi en router med 150mbit download og 50mbit upload. Du kan sagtens finde routere med højere hastighed, men du vil nødvendigvis ikke udnytte at de kan modtage og sende med højere hastigheder. Flaskehalsen er nemlig signalet fra den mobile mast til din router.

Kigger man på dækningskort fra de enkelte teleselskaber så kan man se områder, som er angivet med f.eks. 200mbit download, men i praksis lover de fleste teleudbydere mellem 17-71mbit download og så er det jo ligegyldigt om man har en router med 300mbit download.

Mulighed for at koble ekstern antenne på

Har du dårlig dækning, så kan du forstærke signalet fra masten til din router med en antenne. Det kræver, at din router har mulighed for at tilslutte en ekstern antenne. For det bedste resultat skal man vælge en udendørsantenne, hvis det er muligt.